Archívum - 2011

december 31.

Visszatekintés - 2011-es "Top 10" bejegyzés a bebeangol blogban

a look back at 2011 Az újévi fogadalmakon kívül Szilveszterkor mindenki szeret egy picit visszatekinteni az elmúlt év nagy eseményeire. A 2011-es év egyik legnagyobb eseménye számomra az volt, hogy elindult a BEBE ANGOL weboldal, s vele együtt ez a blog is megszületett.

december 17.

Süssetek mézeskalácsot!

mézeskalács A héten tartottuk a 2011-es év utolsó BEBE ANGOL foglalkozásait. Karácsonyi ajándékként minden csoporthoz készültem egy kis meglepetéssel is: a gyerekek nagyon örültek a Mystery Box-ban rejlő sütiknek. Többek kérésére most megosztom a mézeskalácsunk receptjét. Talán még nem késő, még van egy teljes hét karácsonyig.

december 12.

Egy újabb angol daloskönyv

Andi angol daloskönyve Néhány héttel ezelőtt már meséltem arról, milyen helyes kis angol daloskönyvet készített a két és fél éves Sári és az anyukája a pátyi BEBE ANGOL csoportból. A bejegyzésre nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, és sokan jeleztétek, hogy mennyire tetszik ez az ötlet.

december 5.

Adventi naptár és játékos angolozás (2.rész)

adventi geoláda Ott tartottunk tegnap, hogy megmutattam, milyen az idei gyufás skatulyákból készített fenyőfa alakú adventi naptárunk, és megígértem, hogy elmesélem, mit találnak a gyerekek, ha követik a gyufás skatulyákban rejlő kis cetliken az utasításokat.

december 4.

Adventi naptár és játékos angolozás (1.rész)

adventi naptár gyufásskatulyából gyerekeknek játékos angolozáshoz Nagy fába vágtam a fejszémet. Be kell vallanom, hogy az elmúlt napokban nem sokat aludtam. A sok apró ötlet kigondolása, megtervezése, kivitelezése, az előkészületek bizony elvettek néhány órát a pihenésre szánt időmből, de úgy tűnik, megérte. Nagyon is! A gyerekek rajonganak az interaktív adventi naptárért, amit készítettem nekik.

december 2.

Karácsonyi angol gyerekdalok

karácsonyfa Az első adventi gyertya meggyújtása után a BEBE ANGOL foglalkozásokon is elkezdtünk a karácsonyra hangolódni. Szerencsére nagyon sok jó angol karácsonyi gyerekdal létezik, úgyhogy lesz miből válogatni az elkövetkező 2-3 héten is, de az összeset megmutatni lehetetlen, így gondoltam, csinálok most egy kis egyveleget a karácsonyi, téli angol gyerekdalokból.

november 20.

Hangolódjunk a télre angolul is

kreatív hóember angolozáshoz Egyre hidegebb van, a kisgyerekes anyukák legnagyobb örömére előkerültek a szekrény mélyéről az overálok is. Lassan elkezdünk a télre és a karácsonyra hangolódni a gyerekekkel a BEBE ANGOL foglalkozásokon is. Ehhez szeretnék most egy "gyertyás" angol mondókát és egy egyszerű hóemberes angol gyerekdalt mutatni Nektek, és ötletet adni arra, hogy hogyan lehet ezt a témát még otthon kreatívan elmélyíteni angolul a gyerekekkel.

november 13.

Újságcikk: Nyelvtanulás Gyerekfejjel

nyelvtanulás gyerekfejjel Egy nagyon érdekes újságcikket hozott nekem az egyik BEBE ANGOL-os anyuka a korai nyelvtanulásról és a többnyelvűségről, gondoltam, megosztok Veletek az írásból néhány gondolatot, hiszen Nektek is érdekes lehet, mi jelenik meg a témával kapcsolatban az újságokban.

november 11.

Készítsetek saját angol daloskönyvet!

saját készítésű angol daloskönyv Akik rendszeresen járnak a BEBE ANGOL foglalkozásaimra, azok talán tudják, hogy nem titkolt célom, hogy megfertőzzem a gyerekeket, mégpedig örökre, gyógyíthatatlanul. Még mielőtt azt hinnétek, teljesen elment az eszem, elárulom, hogy a "betegség" neve nem más, mint az angol nyelv és a zene szeretete, olyan mértékben, hogy nem tudsz, és nem is akarsz nélküle élni.

november 1.

Bújócska variáció - Geocaching

geocaching - megvan a láda! Az egyik legnépszerűbb játék a gyerekek körében, vagy megkockáztatom, a legnépszerűbb, a bújócska. Ezer féle variációt ki lehet rá találni, kezdve a szokásos bújocskánál otthon a lakásban, vagy kint a kertben, amikor egymást kell megkeresni, de ugyanilyen népszerűségnek örvend az is, ha egy tárgyat rejtünk el valahol, és azt kell megkeresni a gyerekeknek, ami nyelvgyakorlás szempontjából is remek lehetőség. A nyári BEBE ANGOL játszóházban például nagyon élvezték a gyerekek, amikor az eldugott cirkuszi állatokat (24 db kis képet) kellett megkeresni a kertben. Most, hogy itt ez a gyönyörű őszi idő, érdemes kihasználni, és minél többet kirándulni menni a természetbe. Gyerekekkel még élvezetesebbé tehetjük a természetjárást, ha egy kis bújocskával, kincskereséssel kötjük össze. Hallottatok már az egyre népszerűbb játékról, a geocaching-ről?


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top