angol mese

The First Day of Winter - énekelhető angol mese

The First Day of Winter by Denise Flemming A múltkori kesztyűs mese után ma ismét egy nagyon jó kis angol mesére bukkantam a neten, amit ugyan a BEBE ANGOL foglalkozásokra időhiány miatt nem fogok tudni bevinni, de segédanyagokkal nagyon jól fel lehet dolgozni a könyvet otthon a gyerekekkel.

The Mitten - angol állatos mese gyerekeknek

Published in

The Mitten - aranyos téli mese angolul Egy aranyos angol mesét szeretnék Veletek most megismertetni, amit talán sokan ismernek: The Mitten (A kesztyű). Újabb és újabb erdei állatkák bújnak az elhagyott kesztyűbe, mígnem ...

The Tiger Who Came To Tea - vajon mit tanultunk a mai esti mesénkből angolul?

Published in

Mielőtt kitört a nyári szünet, azt gondoltam, hogy hú, de jó, milyen sok időm lesz végre angolozni a gyerekekkel. Hát, ehhez képest szinte az egyetlen lehetőségem az angolozásra az esti mese. Mindössze napi 10-15 perc, de ha pozitívan állok hozzá, már az is mennyivel több, mint a semmi! :-)

The Smartest Giant in Town - angol mese ovis gyerekeknek

Published in

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tartunk egy BEBE ANGOL táboros hetet, amikor délelőttönként játékosan, élményszerűen angolozunk. Mivel az átlaghőmérséklet a tábor idején - csakúgy, mint tavaly - idén is 35-38 fok körül alakul, elég sok időt töltünk bent a "hűvös" szobában. Társasozunk, memóriajátékozunk, kreatívkodunk, no és persze angol mesekönyveket nézegetünk. Hatalmas sikere volt ma délelőtt a gyerekeknél Julia Donaldson The Smartest Giant In Town című könyvének.

We're going on a bear hunt - nagyon jó angol mese gyerekeknek

Published in

We're Going On A Bear Hunt - nagyon jó angol mese gyerekeknek Ha jó angol mesekönyvet kerestek a gyerekeknek, akkor Michael Rosen We're Going On A Bear Hunt című meséjét nagyon tudom ajánlani. Én ma este mutattam meg a gyerekeknek, és ha jól emlékszem, hatszor meséltük el egymás után. Holnap pedig folyt. köv. :-)

Anyák napja alkalmából két tüneményes angol mese

Anyák napja alkalmából pici késéssel ugyan, de sok szeretettel küldöm most ezt a két tüneményes angol mesét Nektek. Ha túl vagytok az ovis és az otthoni ünneplésen, és lesz egy kis időtök, nézzétek meg őket a gyerekekkel. Az elsőnek egyszerűbb a nyelvezete, a második viszont igazán szívhez szóló.

Egy aranyos húsvéti angol mese gyerekeknek

Published in

Inside an Easter egg - húsvéti angol mese gyerekeknek Már egy jó ideje keresgetek a gyerekeknek a Húsvéthoz angol meséket, de igazán jót még nem találtam. Véletlenül viszont rábukkantam egy helyes kis történetre, amit egy apuka készített a 3 éves gyerekének. Szerintem nagyon jól használható a nyelvtanuláshoz, sok jó kifejezés megtanulható belőle angolul.

Eric Carle: The Very Hungry Caterpillar - angol mese feldolgozása sóliszt gyurmával

Eric Carle: A telhetetlen hernyócska - házilag főzött sóliszt gyurmából Ott fejeztem be a múltkori só-liszt gyurmás bejegyzést, hogy a betegségből lábadozó gyerkőceim már másnap követelték, hogy megint alkossunk valami jót a színes gyurmákkal. Így született meg Eric Carle: The Very Hungry Caterpillar, magyarul A telhetetlen hernyócska című meséjének a gyurmafigurás feldolgozása. Imádták a gyerekek, és rettentő sokat tanultak is közben angolul!

Pancakes, Pancakes! by Eric Carle

Pancakes, Pancakes! by Eric Carle Remélem, a tegnapi bejegyzéssel sikerült mindenkinek kedvet csinálni a mai palacsintasütéshez. Hogy még jobban elmélyíthessük ezt ezt a palacsinta témakört angolul, nézzétek meg Eric Carle: Pancakes, Pancakes! című meséjét, hogy megtanuljuk, hogyan is készül a palacsinta angolul! :-)

Rosie's Walk - egy nagyszerű rövid angol mese gyerekeknek, feladatlapokkal

Rosie's Walk by Pat Hutchins A sikeres korai nyelvtanulás egyik kulcsa, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű inger érje a gyermeket az adott nyelven. Egy nagyon aranyos angol mesét szeretnék most Nektek bemutatni, amit több szempontból is kiválónak tartok a kisgyerekkori játékos angoltanuláshoz.

Tartalom átvétel

Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top