Archívum - 2013

december 11.

Rudolph the red-nosed reindeer - agancsos fejdísz pizzás dobozból

Rudolph the red nosed reindeer - agancsos fejdísz a karácsonyi angol gyerekdalhoz Az egyik kedvenc karácsonyi angol gyerekdalunk a Rudolph, the red-nosed reindeer, melyhez tavaly a gyerekek kéz- és talplenyomatából készítettük el a pirosorrú rénszarvast, idén pedig újrahasznosítottuk a pizzásdobozokat, és agancsos fejdíszt készítettünk.

december 6.

Családi angol foglalkozás szülőknek a British Council szervezésében

Fehér Judit a British Council családi angol foglalkozásán Nem tudom, hányan hallottatok már a British Council által szülőknek szervezett ingyenes Családi angol foglalkozásról. Én legelőször kb 3 évvel ezelőtt mentem el megnézni Fehér Judit interaktív foglalkozását, amikor még igencsak gyerekcipőben jártam a kisgyermekkori angolozás területén. Akkor még egy alkalomból állt ez a foglalkozás, ami azóta 2 alkalmasra bővült, így úgy döntöttem, rászánok két novemberi szombat délelőttöt, és most részt veszek mindkét foglalkozáson. Nagy élmény volt!

november 3.

Are we there yet? - Játékos angolozás utazás közben

Are we there yet? angol társas hosszú autós utazásokra Remek kis őszi szünetünk volt. A szeptemberi és az októberi nagy pörgés után jól esett egy kicsit lelassulni, és egy kicsit egymásra koncentrálni. Ami pedig még különösen jó volt, az az, hogy sokkal több idő jutott végre a játékos angolozásra is a gyerekekkel. Ebben a bejegyzésben most arról mesélek, mi mindent játszottunk a hosszú autós utazásaink során angolul.

október 15.

Winnie The Witch - bájos angol mese gyerekeknek

Winnie The Witch - angol mese gyerekeknek Október közepe van, lassan újra elő lehet venni a boszorkányos, töklámpásos, szellemes ötleteket Halloween alkalmából. Ismeritek Winnie-t a boszorkányt, és Wilbur-t, a macskáját? Nagyon sokat lehet tanulni angolul a Winnie-s könyvekből, és a gyerekek élvezettel olvasgatják ezeket az angol mesekönyveket.

október 1.

A zene világnapja alkalmából: A Muzsika Hangja részlet

The sound of music - A muzsika hangja DO RE MI Október elseje a Zene Világnapja. Ez alkalomból gondoltam, küldök Nektek egy kis zenei csemegét. Ti biztosan ismeritek, de vajon már a gyermekeitek is látták? Mert ez kihagyhatatlan! A muzsika hangja, azaz a The Sound Of Music örök érvényű betétdaláról van szó, amit nem lehet elégszer megnézni és meghallgatni.

szeptember 30.

Már megint őszi termésekből kreatívkodtunk

őszi termésekből kreatívkodtunk Tavalyhoz és tavaly előtthöz hasonlóan idén is megrendezik a gyerekek iskolájában a hagyományos Ősz kiállítást. A kiállításra készülve idén gesztenyéből készítettünk pókhálót és pókokat, valamint dióból teknősbékákat.

szeptember 12.

Kísérletezzünk angolul a gyerekekkel

hovercraft A nyelvtanulás a gyerekekkel olyan, mint egy hullámvasút, egyszer fenn, egyszer lenn. Van, amikor jobb időszakokat élünk a gyerekekkel, és nagy kedvük van angolozni, akármit is csinálok velük, vannak viszont mélypontok is, amikor valamiért egy kis időre tiltakoznak az angol ellen. Ekkor újabb és újabb trükkök kellenek a motiváció és az érdeklődés felkeltésére, illetve fenntartására. A legújabb trükk bevetésére hétvégén fog sor kerülni: kísérletezni fogok velük angolul.

szeptember 6.

Recycling: If you're happy and you know it...

If you're happy and you know it clap your hands Egy újrahasznosítási ötletet szeretnék most megosztani Veletek, amit az If you're happy and you know it clap your hands... kezdetű jól ismert angol gyerekdalhoz lehet alkalmazni a gyerekekkel.

augusztus 2.

Bújócskázzunk angolul is!

bújócskázzunk angolul - let's play hide and seek Az irataim közt pakolászva rábukkantam egy kis cetlire, amit még akkor írtam, amikor angolul bújócskáztunk a gyerekekkel a múltkori angol táborban. Néha olyan cuki dolgokat tudnak mondani, és ha nem írjuk le azonnal, akkor pár perc alatt el is felejtjük. Te is jártál már így, igaz? Pedig milyen jó érzés újra olvasni őket!

július 18.

Idei nyári angol táborunk 5-7 éveseknek...

nyári angol tábor 5-7 éveseknek Az 5-7 éves korosztálynak tavalyhoz hasonlóan idén is rendeztünk BEBE ANGOL tábort. A múlt héten minden nap 9 és 15 óra között többnyire angolul mókáztunk.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top