The Listening Walk - nagyszerű angol gyerekkönyv

The Listening Walk - nagyszerű angol gyerekkönyv A YouTube-on barangolva mindig rácsodálkozok, hogy a mi gyerekkorunkhoz képest a mai gyerekeknek mennyivel több lehetősége van remek autentikus angol anyagokhoz jutni. Tulajdonképpen szinte minden itt van egy karnyújtásnyira, mégsem könnyű kihasználni a lehetőséget. Nincs időnk, nem tudjuk, mit és hol keressünk, stb. Minden itt van az éterben, csak meg kell találni. Örömmel jelentem, hogy egy újabb kincsre bukkantam a nagy böngészés során, Paul Showers: The Listening Walk című angol gyerekkönyvére.

Egy kislány sétálni indul az apukájával, és a kutyájával, és közben nem beszélgetnek, csak csendben figyelnek, és hallgatják a séta közben hallható ilyen-olyan hangokat: a kutya hosszú lábkörmeinek kaparását, az apuka cipőjének toppanását a járdán, a fűnyíró zaját, a kerti locsoló spriccelő hangjait, stb.

S hogy miért tartom nagyszerűnek ezt a könyvet a kisgyermekkori angoltanuláshoz?

□ Mert viszonylag egyszerű a nyelvezete
□ gyönyörű illusztráció segíti a megértést
□ a gyerekek kíváncsian várják, majd szívesen leutánozzák, hogy milyen hangot hallunk legközelebb, így könnyen fenntartható az érdeklődésük
rengeteg új szó és kifejezés elsajátítható a könyvből élvezetes módon!
□ Felhívja a figyelmet, hogy mennyi érdekes hangra érdemes odafigyelni a környezetünkben

A könyv olvasása után pedig menjünk mi is sétálni a gyermekünkkel, és írjunk egy listát angolul, hogy mi minden zajt hallottunk az útunk során! Ha szeret rajzolni a gyermekünk, akkor otthon akár megírhatjuk a saját hasonló mesekönyvünket. :-)

Ugye, milyen fantasztikus, hogy a YouTube-on szinte bármihez hozzá lehet jutni? Csak egy kis szülői segítség kell, és gyermekünk tengernyi sok minőségi autentikus anyaghoz férhet hozzá.

Itt a blogban már jópár hasonló könyvajánlót olvashattatok:

1. Bear Snores On
2. The Jacket I Wear In The Snow
3. Winnie The Witch
4. The Mitten
5. The First Day Of Winter
6. The Tiger Who Came To Tea
7. The Smartest Giant In Town
...
stb.
stb. Böngésszetek a blogban! :-)

Ha ismertek jó angol gyerekkönyveket, és azoknak jó felhasználását a YouTube-on, kérlek, írjátok meg hozzászólásként! Nagyon köszönöm!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top