Archívum - már 2012

Dátum
Típus

március 30.

Húsvéti mondóka angolul

Easter BunniesA tegnapi húsvéti angol mese, és a tavalyról ismert húsvéti angol gyerekdalok után most egy kedves húsvéti angol mondókát szeretnék megosztani Veletek, amiből nagyon jól lehet gyakorolni a Húsvéttal kapcsolatos kifejezéseket.

március 29.

Egy aranyos húsvéti angol mese gyerekeknek

Published in

Inside an Easter egg - húsvéti angol mese gyerekeknek Már egy jó ideje keresgetek a gyerekeknek a Húsvéthoz angol meséket, de igazán jót még nem találtam. Véletlenül viszont rábukkantam egy helyes kis történetre, amit egy apuka készített a 3 éves gyerekének. Szerintem nagyon jól használható a nyelvtanuláshoz, sok jó kifejezés megtanulható belőle angolul.

.

What's the time, Mr Wolf? - kiváló a játékos angolozáshoz

What's the time, Mr Wolf? Az iskolás BEBE ANGOL csoporttal a Hickory Dickory Dock angol gyerekdal kapcsán elkezdtünk ismerkedni az órával angolul. Ha ezt is játékosan akarjuk csinálni, akkor szerintem nincs is jobb annál, mint néhányszor eljátszani az angol gyerekek körében nagyon kedvelt What's the time, Mr Wolf? játékot, akár a szabadban, akár bent a szobában, társasjáték formájában.

március 23.

Linkgyűjtemény

Ezen az oldalon olyan linkeket szedtem össze, melyeket vissza-visszatérően, rendszeresen használunk otthon a játékos angoltanulás során. Terveim szerint ez a linkgyűjtemény folyamatosan bővülni fog. Ha tudtok még olyan oldalról, amit feltétlenül megosztanátok másokkal, kérem, jelezzétek nekem itt. Remélem, sok hasznos percet sikerül ezekkel az oldalakkal szereznetek a gyermekeiteknek, és segít, hogy otthon is észrevétlenül, élvezettel haladjatok a játékos angoltanulásban!

Interaktív játékok és egyéb oldalak kicsiknek

didi.kangiclub.com/
British Council színezős játékai
British Council Learn English Kids Parents
Happy House Games (OUP)
Oxford Univerity Press szókincsfejlesztő játékai
Cambridge Young Learners English Tests
Memory games for Cambridge YLE Starters
Baby U

Angol nyelvű gyerektévék és rádiók oldalai

bbc.co.uk/cbeebies/
babytv.com/
babyfirsttv.com/
Listen and Play (BBC Learning)
BBC podcasts for children
BBC School Radio
cbeebies

Olvasni tanulunk játékosan angolul

starfall.com/
readingeggs.co.uk/
oxfordowl.co.uk/
Learning Chocolate
Word families
We Give Books
Storyline Online
My Online Reading
National Geographic Young Explorer
Amazon's Free e-books

Feladatlapkészítő oldalak

esl-kids.com
www.mes-english.com/
bogglesworldesl.com/
Education - Worksheet generator

Letölthető, nyomtatható angol feladatlapok gyerekeknek

Preschool Packs
Kizclub
Kids' pages

március 20.

Little Snowflake

Little Snowlake angol gyerekdal videóval a Super Simple Songs csapattól A mai nap a legutolsó a csillagászati télből, reméljük, most már Sándor, József, és Benedek segítségével végre tényleg beköszönt a várva várt tavasz. Hogy a következő télig el ne felejtsétek az egyik kedvenc téli angol gyerekdalt a BEBE ANGOL foglalkozásokról, íme a videó, aminek a segítségével otthon is gyakorolhatjátok a Little Snowflake című dalocskát kedvetekre, akár majd a legnagyobb nyári melegben is. :-)

március 12.

Bemutatkozik az iskolás BEBE ANGOL csoport

zenés angol iskolás gyerekeknek Biatorbágyon Az elkövetkező hetekben új sorozatot tervezek itt a blogon. Ha sikerül egy kicsit fényképezni, akkor minden csoportról készítek egy rövid bemutatkozó bejegyzést. Most a legnagyobbakkal kezdjük, akik csak korban a legidősebbek, valójában legtöbbjük angolul csak októberben kezdett el tanulni a BEBE ANGOL foglalkozás keretében.

március 8.

Csupa aranyos - kulisszatitkok a BEBE ANGOL foglalkozásokról

Az elmúlt hetekben annyi aranyos kis történetet hallottam a BEBE ANGOL foglalkozásra járó gyerekektől és anyukáktól, és magam is szemtanúja voltam néhány tüneményes pillanatnak, hogy gondoltam, ideje egy bejegyzést szentelni ezeknek a csodaszép pillanatoknak is, és beszélni egy kicsit arról, hogy mi van a színfalak mögött.

március 1.

Eric Carle: The Very Hungry Caterpillar - angol mese feldolgozása sóliszt gyurmával

Eric Carle: A telhetetlen hernyócska - házilag főzött sóliszt gyurmából Ott fejeztem be a múltkori só-liszt gyurmás bejegyzést, hogy a betegségből lábadozó gyerkőceim már másnap követelték, hogy megint alkossunk valami jót a színes gyurmákkal. Így született meg Eric Carle: The Very Hungry Caterpillar, magyarul A telhetetlen hernyócska című meséjének a gyurmafigurás feldolgozása. Imádták a gyerekek, és rettentő sokat tanultak is közben angolul!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top