Csupa aranyos - kulisszatitkok a BEBE ANGOL foglalkozásokról

Az elmúlt hetekben annyi aranyos kis történetet hallottam a BEBE ANGOL foglalkozásra járó gyerekektől és anyukáktól, és magam is szemtanúja voltam néhány tüneményes pillanatnak, hogy gondoltam, ideje egy bejegyzést szentelni ezeknek a csodaszép pillanatoknak is, és beszélni egy kicsit arról, hogy mi van a színfalak mögött.

1. Sári, akiről egyébként a daloskönyve kapcsán már korábban olvashattatok, beszerezte az összes kelléket, amit az angol foglalkozáson használunk: a múltkor el is hozta megmutatni Peter Rabbit, Mouse, Incy Wincy Spider, és Peppa Pig barátait. A csúcsok csúcsa az volt, amikor tegnap furulyával a kezében érkezett Pátyon a foglalkozásra, és velem együtt fújta ritmusban az üdvözlő dallamot! Nagyon tüneményes volt, egész meghatódtam! Nagyon úgy tűnik, hogy megvan az utánpótlásom! :-)

2. Szintén a pátyi csoportba jár a kis két és fél éves Dorka, aki miatt már hetek óta alig merem befejezni az angol foglalkozásokat Pátyon, mert Dorka a végén mindig sír. Miért? Azért, mert amikor felcsendül a búcsúdal, rájön, hogy vége van a foglalkozásnak, és ő nem akarja, hogy vége legyen! Kicsi manócska! Nem is gondoltam volna, hogy valaki ennyire nagyon szereti az angol foglalkozásokat. Szerencsére azért eddig még mindig sikerült egy-egy ráadás dalocskával kiengesztelni Dorkát. :-) Ja, és míg el nem felejtem, Dorka is elhozta megmutatni a kis madárka ujjbábjait, amit otthon készítettek az anyukájával! Csodaszépek lettek! Ezek a halványlila színek! Egészen megirigyeltem a madárkákat! Kár, hogy nem jutott eszembe, hogy épp volt nálam egy fényképező!

3. Tegnap velem volt Gergő is Pátyon, mert csak hétfőtől viszem majd oviba. Picit féltem, hogy hogy fog majd viselkedni, és hát alakított is rendesen. Picit neheztelt rám, amiért más gyerekekkel is foglalkozok. Ma, amikor indultunk, hogy megtartsuk Biatorbágyon a BEBE ANGOL foglalkozást, finoman kértem, hogy ha lehet, ma ne ramazurizzon a foglalkozáson:
- "Figyelj, Gergő, tegnap elég bután viselkedtél az angol foglalkozáson. Remélem, hogy most nem leszel olyan boci!"
- "Remélem én is!" - hangzott a válasz. :-)
(Szerencsére ma már minden rendben volt.)

4. Móni, a 16 hónapos Márk anyukája mesélte, hogy a kis Márk a fürdésnél a habfürdő buborékjaira csak a bubble szót használja!

5. A hároméves Esztella állítólag otthon a plüssállatainak tart BEBE ANGOL foglalkozásokat, és a múltkor panaszkodott az anyukájának, hogy a pingvin nem énekel! :-) Egyébként Esztellának a foglalkozásokon is zseniális alakításai vannak! Az 5-6 éves nagyokat megelőzve kiabálja be az angol kérdéseimre helyesen az angol választ! Hibátlanul mondókázik, és a legtöbb kérdést megérti, és tud már rá angolul válaszolni.

6. Néha el-elgondolkodom, hogy nem kellene-e az ovisoknak szóló foglalkozásokat úgy csinálnom, hogy a szülők nincsenek bent a teremben. Amikor a múltkor ezt megemlítettem, két anyuka is heves tiltakozásba kezdett. Szonja anyukája azzal érvelt, hogy ő maga is nagyon élvezi a foglalkozásokat, legyek szíves ettől az élménytől őt nem megfosztani. :-) Dominik anyukája pedig a még nem ovis kistesót féltette: "De Betti, mi lesz akkor a Lilivel? Te el se tudod képzelni, hogy sprintel az ajtóhoz otthon, és húzza a cipőjét, ha meghallja, hogy BEBE ANGOL-ra megyünk. Mi lesz akkor vele?"

Hát, ezek nagyon jó dolgok. Jó, hogy olyan a munkám, ami nemcsak hasznos, de amivel másoknak is örömet tudok okozni. Olyan ez, mint a ping-pong. A gyerekeknek örömet okoznak a zenés angol foglalkozások, nekem pedig nagyon inspiráló, hogy a gyerekek ennyire szeretik, amit csinálok.

Még folytathatnám a sort, de gondoltam, majd Ti besegítetek egy kicsit, és elmesélitek Ti magatok a hozzászólások közt a saját történeteiteket, ha van, igaz? :-)


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top