The Smartest Giant in Town - angol mese ovis gyerekeknek

Published in

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tartunk egy BEBE ANGOL táboros hetet, amikor délelőttönként játékosan, élményszerűen angolozunk. Mivel az átlaghőmérséklet a tábor idején - csakúgy, mint tavaly - idén is 35-38 fok körül alakul, elég sok időt töltünk bent a "hűvös" szobában. Társasozunk, memóriajátékozunk, kreatívkodunk, no és persze angol mesekönyveket nézegetünk. Hatalmas sikere volt ma délelőtt a gyerekeknél Julia Donaldson The Smartest Giant In Town című könyvének.

Most hogy ideültem a gép elé, hogy összedobjak holnapra a meséről a gyerekeknek egy kis emlékeztető gyakorló "feladatsort", a Google segítségével bukkantam rá, hogy milyen jó kis videós feldolgozása van a könyvnek. Picit hosszú, a két rész együtt 15 perc, de aki nem ismeri a mesét, érdemes megismerni!

Természetesen a kicsikkel egy picit leegyszerűsítve meséltük el a történetet, és nagyon sokat beszélgettünk a könyvben található képekről. Olyan aranyosak voltak, úgy élvezték a mesét! Kár, hogy nem tudok egyszerre nagy átéléssel mesélni, és lefényképezni, ahogy a sok kíváncsi manócska érdeklődve figyeli a történet alakulását. :-)

Holnap pedig újra átéljük majd a mesét, amikor összepárosítjuk a kis képecskéket, amit innen töltöttem le (9.old.). Kíváncsi vagyok, emlékezni fognak-e rá, hogy melyik kis állatkának melyik ruhadarabját adta az óriás, és milyen célból.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top