Pancakes, Pancakes! by Eric Carle

Pancakes, Pancakes! by Eric Carle Remélem, a tegnapi bejegyzéssel sikerült mindenkinek kedvet csinálni a mai palacsintasütéshez. Hogy még jobban elmélyíthessük ezt ezt a palacsinta témakört angolul, nézzétek meg Eric Carle: Pancakes, Pancakes! című meséjét, hogy megtanuljuk, hogyan is készül a palacsinta angolul! :-)

A BEBE ANGOL foglalkozásokról és két régebbi cikkből sokaknak már ismerős néhány Eric Carle könyv. Mindegyikre jellemző a tartalmi tömörség, sok kis részismeretnek a bravúros egységgé ölelése. Ez jellemző a Pancakes, Pancakes! című könyvére is, melyet végigolvasva garantáltan értékelni fogjuk, milyen nagyszerű dolog is a palacsinta! Arról nem is beszélve, hogy milyen hasznos szókincse van a könyvnek az angolt második nyelvként tanuló gyerekek számára is!

S ha már egy napba belefér a palacsinta elkészítése onnantól kezdve, hogy learatjuk a búzát, elvisszük a malomba őrölni, lisztet csinálunk belőle, megvárjuk, míg a tyúk tojik egy tojást, megfejjük a tehenet, hogy legyen tej, vajat köpülünk, akkor talán belefér még a mai napba egy igazi palacsintaevés is, ugye?

Azoknak a gyerekeknek, akik angolul tanulnak olvasni, találtam egy jó feladatötletet itt: rakjuk időrendi sorrendbe az eseményeket. (Lapozzatok a 10-12. oldalra!)

Jó palacsintázást és örömteli nyelvtanulást kívánok mindenkinek Pancake Day alkalmából!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top