Az ismerőseim körében nagy sikert szokott aratni a kalácsreceptem, gondoltam, most ezzel kívánok minden kedves blogolvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket. Hátha a képek láttán még valakinek kedve támad elkészíteni. :-)
A kelt tészta hozzávalói:
- 1 kg liszt
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 5 dkg friss)
- 1 kk + 120 g cukor
- 120 g vaj/margarin
- két csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 tojássárgája (+1 a kenéshez)
- 5 dl langyos tej
Ezeket a szokásos módon összedolgozzuk, és két óra kelesztés után lehet formázni.
Van, amikor két nagy fonott kalácsot készítek belőlük, hosszú téli délutánokon nagyon jól szokott esni egy bögre kakaóval, most Húsvéthoz közeledve inkább apróbb kis kalácscipókat szoktam formázni.
Idén kísérleteztem is egy kicsit, hátha lehet belőle nyulat is faragni, de azt hiszem, maradok a csibekalácskáknál.
A következő képekről elleshetitek, hogyan készül.
Jó étvágyat hozzá!
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Friss hozzászólások
10 év 51 hét
10 év 51 hét
11 év 20 óra
11 év 1 nap
11 év 34 hét
11 év 34 hét
12 év 3 nap
12 év 4 nap
12 év 16 hét
12 év 16 hét