5+1 ötlet Valentin napra (nemcsak) játékos angolozáshoz!

szívecske alakú főtt tojás Valentin napra A Valentin nap igencsak megosztja a közvéleményt: valaki rajong érte, mások kifejezetten utálják. Egy biztos: bármelyik nap attól válik különlegessé, hogy mi azzá tesszük. Ezúttal Valentin napra adok ötleteket minden korosztálynak, nemcsak játékos angolozáshoz.

1. Énekeljünk angol gyerekdalokat Valentin nap alkalmából.

Az ovis BEBE ANGOL foglalkozáson ma megtanultuk a Skidamarink című tradícionális angol gyerekdalt. Még mielőtt valaki az angol szótár után kapkodna, a "Skidamarink" természetesen halandzsa, nem jelent semmit, csak jól hangzik. A dal viszont kiválóan alkalmas arra, hogy megtanuljuk vele a napszakokat, nem is akárhogy, mindjárt a helyes prepozíciókkal! Már csak ezért is megérte a holnapi Valentin napra hivatkozva ezt a dalt megtanítani ma az angol foglalkozáson a gyerekeknek. :-)

Skidamarink a dinka dink,
Skidamarink a doo,
I love you.
Skidamarink a dinka dink,
Skidamarink a doo,
I love you.
I love you in the morning,
and in the afternoon,
I love you in the evening,
and underneath the moon.
Oh, Skidamarink a dinka dink,
Skidamarink a doo,
I love you.

Két jó videót is tudok hozzá mutatni, nem tudtam eldönteni, melyiket válasszam, itt van hát mind a kettő. Az első azért tetszik, mert jól látszik rajta az idő múlása (in the morning, in the afternoon, in the evening, underneath the moon), a második pedig aranyos, nagyon gyerekbarát, és a legfontosabb: látható rajta, ahogy énekel az előadó. Korábban már írtam, hogy nemcsak az a fontos, hogy hallja az angolt a gyermek, hanem rettentő fontos az is, hogy a gyermek lássa, hogyan mozog a beszélő szája, hiszen a kisgyerekek utánzás alapján tanulnak.

A Kiboomu Valentin napi angol gyerekdalát, vagy a You Are My Sunshine című dalt szintén elénekelhetjük a gyermekünknek Valentin napon (is).

A Valentin nap jó ürügyként szolgálhat a színek és a számok gyakorlására is, valamint a big-small, left-right ellentétpárok gyakorlására, melyekhez a Super Simple Songs oldalán találhattok helyes kis nyomtatható feladatlapokat.

2. Só-liszt gyurmázzunk Valentin nap alkalmából.

Főzzünk egy adag só-liszt gyurmát a receptünkkel (vagy csak kapjuk elő a hűtőből a fél évvel ezelőtt készített adagot), és már indulhat is a szívecske-nyalóka gyártás nurturestore módra.

só-liszt gyurma szívecske nyalókák Valentin napra

3. Fessünk a gyerekekkel Valentin nap alkalmából.

Vannak olyan festési technikák, amik nagyon egyszerűek, mégis lenyűgözik az ovis korú gyerekeket. Nem utolsó szempont, hogy ők maguk is meg tudják csinálni.

1. Szimmetria-festés: csak a szív egyik felét fessük meg, majd a papírt félbehajtva és jól összepréselve már kész is a teljes alakzat.

A hatéves Máté így kommentálta ezt a pofonegyszerű mutatványt: "Anya, ez a szívecskés festés bámulatos volt!!!" :-)

szimmetrikus szívecske festése nemcsak Valentin napon

2. Csak a felület szélénél fessünk.

Vágjunk ki egy szívecske formát egy papírból (vagyis egy félbehajtott papírból a hajtásnál egy fél szívet, hogy szép szimmetrikus legyen), majd a sablont illesszük az üres papírunkra, és a körvonalára merőleges apró ecsetvonásokkal fessük körbe.

szimmetrikus szívecske festése nemcsak Valentin napon

3. Most azt a papírt, amiből kivágtuk az előbb a szívecskét, fektessük az üres lapra, és hagyjuk, hogy a kicsi kedvére festegessen. Gyönyörű szívet fog egyedül festeni! Nálunk a kis Gergőnek ez a technika annyira megtetszett, hogy rögtön rendelt egy alma sablont is! :-)

szimmetrikus szívecske festése nemcsak Valentin napon

szimmetrikus szívecske festése nemcsak Valentin napon

készül az alma

elkészült az alma

4. Krumplinyomdázzunk szívecskéket a gyerekekkel.

Nálunk nagyon tetszett a gyerekeknek, amikor Halloween alkalmából szellemeket és töklámpásokat krumplinyomdáztunk. Ha a krumplinyomda már uncsi, répanyomdázhatunk is. :-)

répanyomdázás Valentin napra

Ezzel a technikával akár üdvözlőlapokat vagy falidíszeket is készíthetünk, mellyel a gyerekek meglephetik Apát, Anyát, Nagyit, stb.

répanyomdázás Valentin napra

5. Készítsünk szívecskét a gyerek talplenyomatából.

A gyerkőc talplenyomatából rengeteg alkotás készülhet, szinte csak a fantáziánkon múlik, hogyan örökítjük meg a csöpp kis lábméretet. Készítettünk már talplenyomatból szellemeket Halloweenkor, néhány héttel ezelőtt pingvint gyártottunk, Valentin nap alkalmából pedig szívecskéket taposhatunk.

szívecske a gyerek talplenyomatából Valentin napra

+1 Lepjük meg párunkat egy szív alakú főtt tojással Valentin nap alkalmából. :-)

Nekem nagyon megtetszett ez az ötlet, hogy éppen Valentin napon-e, vagy máskor, de egész biztosan készítek majd egyet Apának. Szerintem tátva marad a szája... :-) Ha netán Ti is kedvet kaptatok, és meg akarjátok lepni vele a párotokat, az elkészítéshez itt találtok segítséget.

szívecske alakú főtt tojás Valentin napra

Valentin nap alkalmából pedig az én ajándékom egy idézet:

"Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity" (Henry Van Dyke)

Márpedig a mai rohanó világban a szeretet kimutatásának egyik legjobb módja, ha az időnket szánjuk arra, akit szeretünk. Kívánom, hogy töltsétek tartalmasan az időtöket a szeretteitekkel, nemcsak Valentin napon, de akkor is. :-)

Jó szórakozást!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top