Hóemberes játékötlet otthoni angolozáshoz - gyakoroljuk a formákat angolul

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

hóemberes játék angolul a formák gyakorlásáraEgy szuper játékot találtam ki tegnapra a gyerekeknek. Szombat este jött az ihlet, és alig vártam, hogy vasárnap kipróbálhassuk. Kíváncsi voltam, hogy amit kiagyaltam, az tényleg működik-e a valóságban. Jelentem: nagyon is jól működik! Nagyon élvezték a gyerekek, a hatéves Máté így nyilatkozott róla: "Anya, ez nagyon jó játék! Ilyet jövőre is játsszunk!" :-) Közben észre sem vették, hogy mellesleg a formákat is gyakoroltuk angolul.

A játék lényege, hogy hóembert kell építeni. Az nyer, akinek legelőször sikerül felépíteni a hóemberét.

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

Hozzávalók:

- egy házilag készült dobókocka, melynek hat oldalára rajzolunk egyet-egyet a négy alap formából (circle, square, triangle, rectangle) + egy napocskát + egy hópelyhet.

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

- egy üres hóember-alap minden egyes játékosnak
- minden játékosnak kivágva 2 kék kör + 3 fekete vagy barna négyzet + 1 narancssárga háromszög + 1 piros téglalap

A játék menete:

A legfiatalabb játékos kezd. Dob a kockával, és attól függően, hogy mit dobott, építheti a hóemberét: ha kört dobott, akkor felrakhat egy szemet a hóemberre, ha háromszöget, akkor az orrát, téglalapnál a kalapját, négyzet esetén pedig egyet a gombjai közül.

Ha valaki napocskát dob, akkor sajnos túl meleg lett, és olvadni kezd a hóembere: egy tetszőlegesen választott formát le kell vennie annak a játékosnak a saját hóemberéről.

Ha viszont hópelyhet dobunk, akkor az olyan, mint a "joker": a játékos maga választhatja ki, hogy melyik formát teszi fel a hóemberére.

Na, vajon kinek sikerül először felépíteni a hóemberét?

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

hóemberes játék angolul a formák gyakorlására

Ugye, hogy vetekszik a játék egy-egy Orchard Toys társassal? Otthon pillanatok alatt elkészíthető, és a gyerekek nagyon élvezik! Ha véget ért egy játszma, nagy valószínűleg az lesz a reakció, hogy "ÚJRA!!! MÉG EGYSZER!!! MÉG EGYSZER!!!"

A játékot ma este kipróbáljuk az ovis BEBE ANGOL-osokkal is!

ui: Ha van otthon filcetek, akkor karton helyett filcet is használhattok a hóember darabjaihoz.

További ötleteket találhattok a formák játékos gyakorlásához itt.

Jó játékot, és élményszerű angoltanulást kívánok!

Ha tetszett, osszátok meg! Ha kipróbáltátok, meséljétek el a hozzászólások közt, hogy tetszett-e a gyerekeiteknek!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top