Májusi eső aranyat ér! - sóliszt gyurmázhatunk angolul a gyerekekkel :-)

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /chroot/home/bebeango/bebeangol.hu/html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

angol gyerekdalok illusztrálása főzött sóliszt gyurmával Májusi eső aranyat ér! - tartja a mondás, s számomra ez nemcsak az öntözés szempontjából jelentős. Mihelyst beköszönt a jóidő, a legtöbb kisgyerekekes családhoz hasonlóan mi is minden szabad percünket kint töltjük a friss levegőn. Érthető módon ilyenkor picit kevesebb idő jut a szobában való angolozásra, kreatívkodásra a gyerekekkel, ezért titokban nagyon tudok örülni, ha néha-néha jön egy esős nap, amikor a négy fal közé szorulunk. Esős napokra egy jó ötlet: készítsünk angol gyerekdalokhoz illusztrációkat főzött só-liszt gyurmából!

Például készíthetünk kék gyurmából egy tavat (pond). Ez már eleve jó kiindulópont, hiszen nagyon sok angol gyerekdalban szerepel egy kis kerti tó, amiben mindenféle állatok éldegélnek. Gyurmázás közben jól lehet gyakorolni a szereplőket akár már a legkisebbekkel is: készíthettek kiskacsát, békát aranyhalakat, csónakot, stb stb.

Mi ezeket alkottuk, miközben énekeltünk, és mutogattunk angolul:

One little duck went swimming one day...
One little duck went swimming one day... - angol gyerekdalok illusztrálása sóliszt gyurmával

One little speckled frog sat on a speckled log...
One little speckled frog sat on a speckled log... - angol gyerekdalok illusztrálása sóliszt gyurmával

One, two, three, four, five, once I caught a fish alive...
One two three four five, once I caught a fish alive... - angol gyerekdalok illusztrálása sóliszt gyurmával

Point to the ceiling,
point to the floor,
point to the window,
point to the door...

Wind the bobbin up... - angol gyerekdalok illusztrálása sóliszt gyurmával

Máté rajong a tűzért, alig várta, hogy újra olyan idő legyen, hogy lehessen grillezni. Nem csoda, hogy még az étkező asztalon is tüzet rakott! :-)

Fire! Fire! Fire! Fire!
Pour on water! Pour on water!

Fire! Fire!- angol gyerekdalok illusztrálása sóliszt gyurmával

S végül, ha már meguntuk a gyurmázást, hívhatjuk a napocskát, hogy most már igazán bújjon elő, mert ki akarunk menni játszani!

Oh, Mr Sun, Sun, Mr Golden Sun,
Please shine down on me.

Oh Mr Sun - angol gyerekdalok illusztrálása sóliszt gyurmával

Remélem, tetszik az ötlet, és Ti is kipróbáljátok! Emlékeztetőül: a főzött sóliszt gyurma receptjét itt találjátok!

Jó játékot, sok dalolást angolul!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top