Timi angol gyerekdalokat énekel a foglalkozás után

Timike angol gyerekdalokat énekel Amikor annak idején megálmodtam a BEBE ANGOL foglalkozásokat, úgy gondoltam, a gyerekek majd megtanulnak egy-két szót a sok angol gyerekdalból, mondókából, amit tőlem hallanak, és egy picit rááll a fülük az angol nyelvre. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a gyerekek ennyi mindent elsajátítanak az angol gyerekdalokon és mondókákon keresztül. Pár hónappal ezelőtt már láthattatok egy felvételt, amin Maya otthon angol gyerekdalokat énekel, s most itt egy újabb felvétel, amin nagyon jól látszik, milyen könnyedén megy a gyerekeknek az angol nyelv elsajátítása, ha megkapják a megfelelő ingert hozzá.

Timike másfél évvel ezelőtt kezdett angolul tanulni. Ő egyike azon gyerekeknek, aki nemcsak rendszeresen jön a BEBE ANGOL foglalkozásokra, hanem még otthon is szívesen angolozik, angolul nézi a Peppa Pig meséket, CD-ket hallgat, Dórát néz, stb.

A 2011/2012-es tanév utolsó ovis BEBE ANGOL foglalkozása után, amikor már mindenki hazament, már a szőnyegeket is feltekertük, épp az anyukájával váltottam néhány szót pakolás közben, amikor azt vettem észre, hogy Timike áll az üres terem közepén, és ontja magából az angol gyerekdalokat. Amikor már vagy 5 perce énekelt, eszembe jutott, hogy van nálam egy kis kamera, akár föl is vehetném, olyan aranyos. Hát, így született ez a kis felvétel. Nem terveztük, az elején látszik is, hogy nem is tudja, hogy felvételt készítek róla.

Amikor angolt tanítunk gyerekeknek, az egyik leghatékonyabb módszer, ha sok-sok angol gyerekdalt ismer meg a gyermek, melyet utánzás alapján könnyen megtanul, így észrevétlenül történik az új nyelv ritmusának, szókincsének, nyelvtani szerkezeteinek az elsajátítása. Az angol gyerekdalok másik nagy előnye, hogy még órákkal az angolozás után sem megy ki az ember fejéből, mint ahogy az a felvételen is látható.

Köszönöm, Timike!!! Nagyon nagyon ügyes vagy!


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top