Archívum - aug 2011 - Blogbejegyzés

Dátum

augusztus 30.

Biztos siker - Usborne Kiadó

Usborne balloonAmikor minőségi gyerekkönyveket kerestem a játékos otthoni angolozáshoz, akkor az Eric Carle könyveken kívül két kiadóra figyeltem fel. Az egyik közülük az Usborne Children's Books. Szerintem teljesen jogosan áll a weblapjukon az, hogy The best books in the world for children of all ages.

augusztus 29.

A kezdetek: Gracie Lou

The Adventures of Gracie Lou Sokféle forrás létezik, amivel el lehet kezdeni a gyerekek játékos angol nyelvtanítását, de az szinte biztos, hogy először angol mondókák és gyerekdalok képezik a nyelvtanítás alapját. Az egyik erre kiválóan alkalmas forrásanyag, amivel két évvel ezelőtt mi is kezdtünk, és azóta már a BEBE ANGOL-os gyerekeknek is nagy kedvence lett, az a Gracie Lou sorozat.

augusztus 25.

Hőségriadó: fagyizzunk angolul is!

fagyis angol mondókás könyvecske Szokatlan ez a hőség augusztus végén. Egy hét múlva kezdődik az iskola, óvoda, lassan újra indulnak a BEBE ANGOL foglalkozások is, a nyár meg tombol ezerrel. Mit lehet csinálni ilyen 34-36 fokos hőségben a gyerekekkel? Élvezni az utolsó nyári napokat, az együttlétet, a szabadságot, a kötetlenséget, és délutánonként egy jót fagyizni!

.

Kreatív Katica Ujjbáb

katica ujjbáb A múltkori madárkás ujjbábok akkora sikert arattak a gyerekek körében, és olyan fantasztikusan hatékonnyá tették a Two Little Dickie Birds mondókát, hogy a Frank Leto-s katicás dalt nézve rögtön elhatároztam, ehhez is készítünk ujjbábot! A terv megvalósult, a siker most is leírhatatlan.

augusztus 21.

Új kedvencünk: Frank Leto

Frank Leto Mióta gyerekeket tanítok angolul, gyakran előfordul, hogy épp egy lelkes szülőnek köszönhetően jutok el újabb és újabb remekül használható anyagokig. Így történt ez akkor is, amikor az egyik anyuka felhívta a figyelmemet egy helyes kis katicás dalra, amivel a testrészeket lehet gyakorolni.

.

Banana Cupcake - a gyerekek kedvence

Banana Cupcake Hú, mindjárt itt a nyár vége, és én még mindig adós vagyok azzal a banános süti recepttel, amit még a tanévzáró BEBE ANGOL foglalkozáson kértetek tőlem. Ami késik, nem múlik, íme az isteni finom banános muffin receptje, amiből nem lehet eleget sütni a gyerekeknek.

.

Só-liszt gyurma, főzés nélkül

só-liszt gyurma A múltkori főzött só-liszt gyurma bejegyzésre a sok pozitív visszajelzés mellett érkezett egy építő jellegű negatív kritika is: ezzel a főzött gyurmával nem lehet tartós műalkotásokat készíteni, csak "gyömöszkölni" lehet, mert nem lehet kiszárítani, kisütni, és kifesteni. Jogos! Ezen felbuzdulva kipróbáltuk tehát az eredeti, többek által ismert, főzést nem igénylő só-liszt gyurmát is, ami szintén nagy sikert aratott a gyerekeknél.

augusztus 19.

Nyomdázzunk angolul!

gyereknyomda Az egyik leggyakoribb kérdés, amit a zenés angol foglalkozásaimra járó lelkes szülőktől kapok az az, hogy hogyan lehet minél észrevétlenebbül tudatosítani az angol gyerekdalokból és mondókákból már ismert szavakat a gyerekekkel, és esetleg még 1-2 új angol szót becsempészni. Erre az egyik legegyszerűbb mód a nyomdázás.

augusztus 17.

Felesleges oktatni az angol nyelvet?

I speak little EnglishNincs egy órája, hogy elém került egy cikk azzal a címmel, hogy "Hoffmann Rózsa bődületes tervvel állt elő." Itt olvasható az a cikk, miszerint az oktatási államtitkárság háttérbe akarja szorítani az angol nyelv oktatását az iskolákban, és azt javasolják, hogy első nyelvként valami neolatin nyelvet vagy németet tanuljanak a gyerekek az iskolában, és az angol csak hetedik osztályban legyen bevezetve, második idegen nyelvként.

augusztus 14.

Szuper, és egyre szuperebb. Mi az? :-)

Super Simple Songs Itt a blogban már korábban említettem, hogy a tradícionális angol gyerekdalokon kívül olykor-olykor belecsempészek az ovis BEBE ANGOL foglalkozásba egy-két dalt egy nagyszerű csapattól, a Super Simple Songs CD-k megalkotóitól is. Ezek a dalok nemcsak színesítik az angol foglalkozásokat, de a gyerekeknek a mozgásigényét is nagyon jól ki lehet elégíteni velük.


Ez az oldal DRUPAL rendszert használ
Címlap Back To Top